5 Haziran 2009 Cuma

Bal-Kayamak gözleme mımmmm harika ☺


Hep süs püss olmazzz hayatın birde başka güzellikleri varrrrr :) Sevdiğim insanlara yemek yapmayı hiçbir zevke değişmem sanırımm büyük mutluluk duyuyorum ve stres atıyorum yemek yaparken... Şimdi de sizlere severek takip etiğim acemi aşçı sitesinden aldığım ve canım anneciğime anneler gününde yaptığım ve herkezin bayılarak yediği bal kaymak gözlemenin tarifini vermek istedim...

Malzemeler: (Bu malzemelerde kötü birşey çıkması mümkün müüü sizce☺)

1 adet yufka,
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çimdik tuz
bal
kaymak

Yapılışı:
Yumurtayı çırpın, tuz ilave edin.
Taze yufkayı tezgaha yayıp, fırça ile her tarafına bolca yumurta sürün. Kenarlarını katlayarak bir kare oluşturun. (Yufkacıların katladıkları şekilde)
Her katlamanızda, boş iç kısımlara yumurta sürün.
Zeytinyağı ile yağladığınız tavada üzerini kapakla kapatarak, her yanı eşit pişecek şekilde-tavayı sallayarak- pişirin.
Pişen gözlemelere, henüz sıcakken bal sürün ve üzerine arzu ettiğiniz kadar kaymak koyarak servis yapın (Tarif acemi aşçı)

Mutlaka sıcakken balı ve kaymağı koyun yoksa tadı çıkmazzz, bu arada demedi demeyin bir yiyen birdaha hep ister ona göre ;) Afiyet olsunnnnnn...ღ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder