11 Aralık 2010 Cumartesi

Kış Bakımı

Kış aylarında cildimiz ekstra bir bakım istiyor. Soğuk ve rüzgârlı havalar cildin kurumasına yol açıyor,cildiniz hele ki hassassa kapalı mekânlardaki kirli hava, gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engelliyor ve sonuç olaakta kızarık,kuru, mat bir görünüm kazanıyor, bunun için de cildimize biraz daha özen göstermeliyiz rütün bakımlarımızı yani sabah akşam cilt temizleme,tonik ve nemlendirme dışında ekstra evde yapabilceğimiz birkaç tarif ...
Sirke İle Güzellik Kürü
Sirke, cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırıp elastiki liflerin üretimini artırıyor. Soğuk hava nedeniyle yıpranan cilde esneklik ve yumuşaklık kazandırıyor. 30'lu yaşlardan sonra cilt hücrelerinde yenilenme işlevi yavaşlamaya başlıyor ve cilt, elastikiyetini kaybedip kırışıklıklara davetiye çıkarıyor.

Derinlemesine temizlik
7-8 damla sirkeyi yarım çay bardağı tatlı badem yağı veya zeytinyağına ilave edip karıştırın. Akşamları yatmadan önce 1 ay boyunca haftada birkaç kez cildinize sürün. Antioksidan etkili bu sirkeli karışım hücreleri koruyor.

Ayak Bakımı
Ayaklarınızın rahatça gireceği bir leğeni sıcak suyla doldurun ve içine limon suyunu, tarçını, zeytin yağını ve sütü dökün. İyice karıştırın. Ayaklarınızı leğenin içine sokun ve 10-15 dakika bekleyin. Ayaklarınızı sabunla yıkayıp havlu yardımıyla kurulayın. Ardından nemlendirici krem sürün.
Besleyici maske
Kil zengin içeriği ile cildi besliyor. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.
Kahverengi cilt lekeleri ve kızarıklıkları hafifletme
Cilt lekelerini gidermek için kil maskesi etkili bir yöntem. Ancak bu kez maskeye yabanmersini püresi ilave etmelisiniz.
Kırışıklıklara karşı
1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı suyu bir kapta krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.

Cildi canlandırma
1 çorba kaşığı balı rendelenmiş 1 elma ve ezilmiş 1 muzla karıştırıp göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün.
15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın ve havlu ile kurulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder