10 Ocak 2013 Perşembe

Monopoly'nin klasikleşmiş piyonlarından biri oyundan cikacak! En sevdiginiz piyonu kurtarabilirsiniz!‏


Herkez için ayrı bir yeri olduğuna inandığım ve benimde ablacığmla yıllardır oynadığımız ve sonunda kavga kıyamet oyunu bitirdiğimiz:) Monopoly'nin piyonlarından biri bizlerin oyu ile değişip yenisi eklenecek!
Katılmak isteyenler ve Monopoly'i hakkında detaylar da aşağıda ..!

Dünyanın en popüler emlak ticareti oyunu Monopoly’nin, oyunun yaratıldığı 1935 yılından beri oyunda olan Yarış Arabası, Şapka, Yüksük, Bot, Amiral Gemisi, Ütü ve 1950’li yılların başında oyuna dahil olan İskoç Köpeği ve El Arabası piyonlarının kaderi Monopoly hayranlarının elinde!  Monopoly hayranları 9 Ocak – 5 Şubat 2013 tarihleri arasında en sevdikleri Monopoly piyonunu kurtarmak için Facebook.com/Monopoly üzerinden gerçekleşecek dünya çapındaki oylamaya katılacak. En az oyu alan klasik piyonlardan biri oyundan çıkarken, en çok oyu alan yepyeni bir piyon oyuna girecek. 
“Yüksük”, “Yarış Arabası”nı geride bırakabilir; “El Arabası”, “Amiral Gemisi”ni oyun dışına itebilir. En sevdiğiniz, onsuz Monopoly oynayamam dediğiniz uğurlu piyonunuz sonsuza dek oyuna veda edebilir! İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız favori piyonunuzu kurtarmak için 5 Şubat 2013 tarihine kadar Facebook.com/Monopoly adresinden her gün oy verin! Ayrıca Facebook ve Twitter üzerinden paylaşacağınız resim ve videolar ile sevdiğiniz piyonu kurtarmak adına kampanya düzenleyebilir, kampanyanızı #piyonunukurtar hashtag’i ile destekleyebilirsiniz.
Günümüz Monopoly hayranlarını yansıtacak olan yeni piyon da yine sizin oylarınız ile belirlenecek! “Elmas Yüzük”, “Gitar”, “Oyuncak Robot”, “Kedi” ve “Helikopter” piyonları en çok oyu alıp oyunun bir parçası olabilmek için Monopoly tutkunlarının oylarını bekliyor. Oylama sonucu kazanan piyon, 2013 Şubat ayında New York’ta yapılacak oyuncak fuarında açıklanacak ve yeni piyonlu Monopoly 2013 yılının 2. yarısında raflarda yerini alacak. 
“Piyonlar Monopoly oyununun en ikonik parçaları ve Monopoly severlerin favori piyonları ile arasında duygusal bir bağ olduğunu da çok iyi biliyoruz” diyor Eric Nyman, Hasbro Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Global Marka Lideri. “Oyundaki piyonlardan birisini yenisiyle değiştirmeye karar verdiğimizde, bu sürece hayranlarımızı dahil etmemiz gerektiğini biliyorduk. Hangi ikonik piyonun “Kodese Gireceğini”  ve hayranların, hangi yeni piyonu dünyanın en popüler oyunlarından birinin parçası yapacağını görmek için sabırsızlanıyoruz”.




MONOPOLY PİYONLARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER 

PİYONLARIN GEÇMİŞİ HAKKINDA
Monopoly’nin yaratıcısı Charles Darrow ilk  etapta oyun tahtasında ilerlemek için oyunculara bozuk para, düğme gibi evde bulabilecekleri nesneleri kullanmalarını öneriyordu. Daha sonra genç yeğeninin “charm” bileziklerinin ucundaki metal objeleri kullanma önerisi Parker kardeşler tarafından beğenildi ve metal döküm piyonlar oyunda yerini almaya başladı. Bu metal piyonlar 1930 Amerika’sının tanıdık öğelerini yansıtıyordu: Ütü, El Çantası, Fener, Yarış Arabası, Yüksük, Bot, Şapka, Amiral Gemisi, Top ve Sallanan At. 1943 yılında 2.Dünya Savaşı sebebiyle yaşanan metal kıtlığından dolayı piyonlar tahtadan üretildi, 1945’te savaşın bitiminin ardından metal piyonlar oyuna geri döndü. 1950’li yılların başında 3 piyon yenileriyle yer değiştirdi. Fener, El Çantası ve Sallanan At yerini İskoç Köpeği, El Arabası ve At ile Binici piyonlarına bıraktı. O zamandan bu yana da bazı piyonlar oyuna girip çıkmıştır. Oyunun şu anki mevcut piyonları 8 tane olup Amiral Gemisi, Ütü, Yarış Arabası, İskoç Köpeği, Bot, Yüksük, Şapka ve El Arabası’ndan oluşmaktadır.
OYLANACAK YENİ PİYONLAR

Kedi
 –Internet’te en çok resmi paylaşılan sevimli yaratık! Evlerimizin bu özgürlüğe düşkün dostunun sevimli cazibesine karşı koymak neredeyse imkansız! Bakalım hayranlar Monopoly’yi kedi ve köpeklerin huzur içinde yaşadığı bir yer haline getirebilecek mi?
Elmas Yüzük –Elmas yeryüzünün en sert taşı olarak bilinse de kalpleri eritmede üstüne yok! Günümüzün aşk sembolü, evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi acaba Monopoly’nin de değişmez bir parçası olabilecek mi?
Gitar – Müziğin hayatımızdaki yerini kim inkar edebilir? Ruhumuzun gıdası, duygularımızın tercümanı müziğin en önemli ve en çok kullanılan enstrümanlarından olan gitar Monopoly’ye sanatçı bir kimlik kazandırabilecek mi?
Oyuncak Robot – Hayal gücünün ve teknolojinin simgesi robotlar 7’den 70’e hepimizi büyülemeye devam ediyor. Robotlar dünyayı ele geçirmede henüz başarılı olamadılar ama bakalım Monopoly’yi ele geçirebilecekler mi?         
Helikopter –  Çoğumuzun günlük hayatında kullandığı bir araç olmasa da, zenginliğin ve lüksün önemli  sembollerinden biri olan helikoptere hangimiz sahip olmak istemeyiz ki? Bakalım helikopter Monopoly’ye girmeyi başarıp yarış arabasını gölgede bırakacak mı?   MEVCUT PİYONLAR 
Amiral Gemisi (1935) –Parker Brothers’ın o dönemki bir başka oyunu olan The Conflict’te de yer alan Amiral Gemisi, uçak yolculuğunun günlük hayatımıza girmesinden önce yaygın olan okyanus ulaşımının
önemini temsil ediyor.
Ütü (1935) – Ütü, o dönem etkileyici ve şık giyinmek isteyen herkesin hayatının önemli bir parçasıydı. Sade tasarımı ile oyunda mütevazı bir çizgi çizmek isteyen oyuncuların favorisi olan Ütü aynı zamanda son MONOPOLY Dünya Şampiyonu, Norveçli Bjørn Halvard Knappskog kazandığı oyunda kullandığı piyondu.
Yarış Arabası (1935) – 1930’lu yılların yarış arabalarından esinlenerek modellenen Yarış Arabası piyonu Mr. Monopoly’nin tercih ettiği araç olarak tasarlandı ve o günden beri adrenalin ve hız severlerin favori piyonu oldu.
İskoç Köpeği (1950’li yılların başı) – İskoç Köpeği oyuna 1950’lı yıllarda eklendi ama Monopoly
severlerin kalbini çok kısa sürede kazandı.  Mr. Monopoly’nin sadık arkadaşı olan İskoç Köpeği mevcut piyonlar arasında bir canlıyı temsil eden tek piyon.
Bot (1935) – Oyunda yer alan bot 1930’lu yılların pratik, ama bir o kadar da stil sahibi olan ayakkabısını temsil ediyor. Ayakkabı tasarımları o zamandan bu yana süphesiz çok değişti ama bu piyon nesiller boyunca moda düşkünlerinin favori piyonu oldu.
Yüksük (1935) – 1930’lu yıllarda elbise dikmek veya onarmak için her evde bulunan pratik ve temel bir nesne olan Yüksük, günümüzde artık neredeyse hiç kullanılmasa da bu piyon Amerika Monopoly şampiyonu da dahil olmak üzere dünya çapında Monopoly oyuncularının favori piyonu olarak yerini her zaman korudu.
Şapka (1935) – Oyunun en tanınan piyonlarından biri olan Şapka, Mr. Monopoly’nin de vazgeçilmez aksesuarlarından biri. Günümüzde özel etkinliklerin haricinde şapka takan pek görülmese de, 1930’lu yıllarda iş adamlarının günlük giyimlerinin bir parçasıydı.
El Arabası ( 1950’li yılların başı) – Emlak imparatorluğunun kuruluşu ile en alakalı piyon olan El Arabası, ev ve otel inşa etmenin ardındaki ağır işi temsil ediyor.
Türklerin Monopoly oynama alışkanlıkları hakkında
Hasbro Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Pazarlama Direktörü Arzu Çeltekoğlu:
" Türkiye'de Monopoly çok uzun saatler süren bir oyundur. İnsanlar sabahlara kadar oynar. Çünkü kurallarına göre oynanmıyor,  Monopoly oynarken oyuna merhamet ve yardımseverlik duygularımızı yansıtıyoruz, Türklere özgü bir yaklaşım ile rakibimize borç veriyoruz. Halbuki bu oyundaki amaç birinin iflas etmesi birinin de kazanması. Ama biz hemen acıyoruz ve borç veriyoruz ya da rakip oyuncunun parası yoksa kira almıyoruz. Bu durumda da oyun bitmiyor elbette. Sonra Türkiye'de oyuncular hemen ev almak istiyorlar. Evleri yıkılırken çok üzülüyorlar. Evlerini yıkmamak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu duruma düşenlere de borç veriyorlar. Aman evi gitmesin diye... Para kazanıp zenginleştikçe insanların kendilerine güvenleri geliyor. Kocaları çok kazanan kadınlar, eşleriyle gururlanmaya başlıyor.”


2 yorum:

  1. İlginç bilgiler, bence ütünün yerine elmas yüzük gelmeli, mevcutlardan en beğendiğim piyon ise bot:)

    YanıtlaSil
  2. evet bencede Eren onun için paylaşmak istedim, benim tercihim ise ütü gitmeli ve ruj şeklinde yeni bir piyon olabilir mesela :))

    YanıtlaSil